Kweek van de Week - Bospeen

Kweek van de Week: bospeen

Deze week is hebben we een oranje kampioen als Kweek van de Week, bospeen! De bospeen, of wortel, kennen we al eeuwen in ons land. De VOC bracht de witte wortel in de 17e eeuw uit Iran naar Nederland. Kort daarna werd de wortel gekruist en kwam de oranje versie op de markt. In de rest van de wereld zijn oranje wortels daarom nu bekend als dutch carrots.

Wortels zijn rijk aan bètacaroteen dat wordt omgezet in vitamine A en is goed voor je cellen en ogen! Ze zijn nu heerlijk om rauw te eten, bij de borrel met een dipsaus of in een salade. Ook kun je wortels koken, wokken, roerbakken of roosteren. En de wortel is uitstekend te combineren met andere groenten, zoals doperwten, peultjes of komkommer.

Ter inspiratie hebben we twee heerlijke recepten voor je

🥘Gekaramelliseerde bospeen met honing en tijm

🥘Wortelrisotto

Eet smakelijk!