Wortelrisotto

Bereidingswijze uit de Zilveren Lepel van Arjen Goetheer

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Groentebouillon, ongeveer 1,5 liter
4 jonge kleine bospeen, kleingesneden
175 ml witte wijn
50 gr boter van de Lindenhoff
1 kleine ui, fijngehakt
350 gr risottorijst van Marco’s Lista
50 gr Emmentaler kaas, geschaafd, van Erik’s Delicatessen
2 el koffieroom
Zout en peper

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Doe de bospeen en de wijn in de keukenmachine en draai er een puree van. Smelt in een andere pan de boter, voeg de ui toe en fruit deze 5 minuten op laag vuur, roer af en toe. Doe de wortelpuree in de pan en zet het vuur wat hoger en kook een paar tellen. Roer er dan de rijst door. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot al het vocht is opgenomen. Dit herhaal je tot de rijst beetgaar is geworden. Dat duurt ongeveer 18-20 minuten. Voeg als de rijst bijna gaar is zout en peper naar smaak toe en roer de emmental en de room toe.
Haal de pan van het vuur en laat deze 2 minuten afgedekt staan om de risotto smeuïg te laten worden.

Serveer de risotto in diepe warme borden. Deze risotto past ook goed bij een lamsrack en een groene salsa verde.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd