Gekaramelliseerde bospeen met honing en tijm

 

Bereidingswijze van Arjen Goetheer

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

800 gr bospeen of regenboogwortelen
Boter, klontje
100 ml groentebouillon of water
Honing, flinke scheut
Tijm, 6 takjes
Knoflook, 2 teentjes, gekneusd
Zout en peper

Bereidingswijze

Door de bospeen te karamelliseren (ook wel glaceren) geef je een heerlijke twist aan deze heerlijke
groente. De combinatie van honing en tijm met de knoflook geeft de bospeen een heerlijke bite. Wil
je er een feestje van maken, dan is dit gerecht ook erg lekker met regenboogwortelen.

Boen de bospeen schoon, of schil ze met een dunschiller. Snij ze vervolgens doormidden (dikkere en
grotere kun je in vieren snijden). Smelt boter in een grote bakpan. Schep de bospeen door de boter
en bak ze 1 minuut op niet te hoog vuur. Schenk dan de bouillon of water erbij en de honing. Ris de
blaadjes va de tijm en schep deze samen met de gekneusde tenen knoflook erdoor. Laat de bospeen
ongeveer 8 minuten op een laag vuur garen.

Is de bospeen gaar, maar heb je nog teveel vocht? Haal de bospeen er dan uit en kook het vocht in
op een hoog vuur. Schep vervolgens de bospeen er weer door en verwarm.
Serveer de bospeen op een grote schaal en breng eventueel op smaak met zout en peper.