Kweek van de Week: Zeewolf met paksoi

Deze week hebben we een speciale Kweek van de Week: zeewolf & paksoi. Allebei zijn ze nu in het seizoen en dus op hun best. Check hier het recept van Vis van Henry, een heerlijk recept van zeewolf met paksoi.

 

???? Zeewolf: deze opmerkelijke vis met een grote kop en sterke tanden leeft in de diepe koude zee van de Noord-Atlantische oceaan van krabben en andere schelpdieren. De zeewolf leeft op een diepte van 60 tot 300 meter. Hij kan 1,25 meter lang worden en wel 20 kilo zwaar. De zeewolf plant zich voort tot en met januari en is nu op zijn best qua smaak: heerlijk vol en veelzijdig.

 

???? Paksoi: is een langwerpige kool met een frisse, peperige koolsmaak en een knapperige structuur. Paksoi wordt soms ook wel Chinese kool genoemd, want daarom komt de kool oorspronkelijk vandaan. Paksoi is rijk aan vitamine C, ijzer en vezels en kun je zowel in salades gebruiken of lekker roerbakken.

 

Eet smakelijk!