Bereidingswijze van Vis van Henry
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Hier een eenvoudig en smakelijk recept met zeewolf en paksoi:
Ingrediënten:
4 zeewolf filets van Vis van Henry
1 el olijfolie van Olives & More of Methoni
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl geraspte verse gember
1/4 kopje sojasaus
2 el honing
1 el rijstazijn
1/4 tl rode pepervlokken
4 kopjes paksoi, gehakt
2 lente-uitjes, fijngehakt
1/4 kopje kippenbouillon
2 el maïzena
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Leg de zeewolf filets in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze gedurende 1 minuut tot ze geurig zijn.
-
Voeg de sojasaus, honing, rijstazijn en rode pepervlokken toe en laat het geheel 2-3 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
-
Giet de saus over de zeewolf filets in de ovenschaal en bak gedurende 15-20 minuten tot de vis gaar is.
-
Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur en voeg de paksoi en lente-uitjes toe. Bak het geheel 2-3 minuten tot de paksoi iets zachter is geworden.
-
Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
-
Meng de maïzena met een klein beetje water om een papje te maken en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel nog 1-2 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
-
Serveer de gebakken zeewolf filets op een bedje van de paksoi en lepel de saus eroverheen.