Zwitserse nüsslisalat (veldsla salade)
Bereidingswijze van Arjen Goetheer
Bijgerecht voor vier personen
Ingrediënten
200 gr veldsla
4 eitjes
2 el
mayonaise
gemalen peper
50 gr gerookte spekjes
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie of druivenpitolie
1 el witte wijnazijn
Bereidingswijze
1. Kook de eitjes.
2. Bak de spekjes in een droge pan tot ze gaar en knapperig zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
3. Was de sla (en droog het)
4. Doe de olie, mayonaise, witte wijnazijn, knoflook en peper bij elkaar en pureer tot een mooie
dressing.
5. Leg de veldsla op de borden of op een grote schaal. Leg daarop de in kwarten – of in kleine
blokjes – gesneden gekookte eitjes, strooi de spekjes er overheen en tot slot de slasaus.
Eet smakelijk!