Veldsla stamppot

Veldsla stamppot

Bereidingswijze van Arjen Goetheer
Hoofdgerecht voor vier personen

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
zout
2 el olijfolie
200 gr magere gerookte spekblokjes
peper
150-200 gr veldsla
2 bosuitjes, in ringetjes

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 min. gaar.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes gaar en knapperig. Laat ze uitlekken.
3. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met zoveel kookvocht
fijn tot een smeuïge puree ontstaat. Eventueel kun je een klontje boter of een scheutje melk
toevoegen.
4. Schep de spekjes, veldsla en bosui door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met
peper en zout.
Serveertip: deze stamppot is lekker met piccalilly.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail