Bereidingswijze uit Culinaireambiance door Arjen Goetheer
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
800 gr varkenshaasje
600 gr rabarber
3 takjes rozemarijn
2 el citroensap
150 ml vleesbouillon
2 el honing
2 el plantaardige olie
Peper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in schuine stukken van 1 à 2 cm breed.
3. Meng de honing met het citroensap dompel de rabarber erin onder en leg de stukken vervolgens
in een ovenvaste schaal.
4. Spoel het vlees af, dep het droog en verdeel het in twee stukken. Kruid het vlees met zout en
peper en bak het aan alle kanten mooi aan in een pan met hete olie.
5. Neem het vlees uit de pan en leg het bij de rabarber in de ovenschaal.
6. Verdeel er de rozemarijn over en giet er wat bouillon bij. Gaar 25 minuten in de oven.
7. Voeg beetje bij beetje bouillon toe en giet er regelmatig wat van het braadsap bij.
8. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten rusten vooraleer je het vlees in mooie
plakjes snijdt.
9. Schep de rabarber op vier warme borden en leg daarop de plakjes varkenshaas. Meng het
overgebleven kookvocht en besprenkel met een lepel het vlees.