Tapenade van jonge tuinbonen

Bereidingswijze Marcel van Wolferen

Borrel voor 4 personen

Ingrediënten

500 gr verse, ongedopte tuinbonen
25 – 50 ml extra vierge olijfolie van Olives & More of Methoni
50 gr walnoten zonder vlies
het sap van een halve citroen
een flinke hand basilicumblaadjes
wat mintblaadjes
3 eetlepels ricotta of volle yoghurt
zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

  1. Dop de tuinbonen en kook deze een minuutje of drie in ongezouten water.
  2. Dop deze nogmaals als ze wat ouder zijn of laat ze zo.
  3. Doe deze in de keukenmachine met alle ingrediënten behalve de zuivel en het peper en zout. Gebruik de secondentoets en pureer tot een grof geheel, een tapenade dus dat oorspronkelijk van het Provençaalse woord tapeno komt, of wel kappertje.
  4. Voeg nu de zuivel naar keuze toe en breng op smaak met peper en zout. Corrigeer eventueel de textuur met olie / citroen e.d.
  5. Heerlijk op crostini.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd