Stoofpot van verse tuinbonen

 

Stoofpot van verse tuinbonen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Door Marcel van Wolferen

Ingrediënten
een kilo verse, ongedopte tuinbonen
een flinke lente-ui
100 / 150 gram rauwe ham met een vetrandje
een krop groene Salianova botersla
olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
en eventueel wat bouillon naar keuze.
Voor veganisten zou ik wat gerookte tofu van liefst Frank’s Smoke House. Dit is de klassieke keuken
van Pellegrino Artusi op zijn eenvoudigst.

Bereidingswijze

dop de tuinbonen dubbel of laat ze zo als ze heel jong zijn. Snipper de ui en bak deze goudkleurig,
snij intussen de ham met het vetrandje in dobbelsteentjes en doe deze bij de ui, even meebakken en
voeg nu de tuinbonen toe plus peper en zout. Laat alles even stoven en voeg nu de grof gesneden sla
toe. Laat de tuinbonen afhankelijk van hun grootte, gaar worden. Doe er zo nodig wat bouillon bij.

Serveer bij oven geroosterd lamsvlees of als gerecht op zich met een tomatensla en brood.

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail