
Sperziebonen met tomaat
Bereidingswijze van De Zilverenlepel en Arjen Goetheer
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
600 g sperziebonen, gedopt
2 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
5 tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden
6 groene olijven, ontpit en in vieren
6 verse blaadjes basilicum, gescheurd
Zout en peper
Bereidingswijze
Kook de bonen 10 minuten in water met zout. Verhit ondertussen de olie in een andere pan en fruit de uit en de knoflook vijf minuten op laag vuur; roer af en toe om. Giet de bonen af, doe ze bij de uit en schep alles goed om. Roer er de tomaten door, voeg zout en peper naar smaak toe, haal de teen knoflook eruit en goed hem weg. Laat alles nog ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen, roer de olijven en basilicum door en hout de pan nog 5 minuten op het vuur.
Zet het gerecht warm op tafel.
Deze bereidingswijze van sperziebonen is een heerlijke simpele en zomers variatie. Lekker met pasta en een stukje vis.
Deel op Facebook
Verstuur per mail