Bereidingswijze volgens NYT van Ciarra Celiano
Bijgerecht voor 6 personen
Ingrediënten
3 eetl. ciderazijn, plus meer naar smaak
3 eetl. kristalsuiker, plus meer naar smaak
3 eetl. plantaardige olie
1 eetl. Düsseldorfse mosterd of mosterd in Dijon-stijl
½ tot 1 theelepel karwijzaad
Zeezout en versgemalen zwarte peper
1 krop savooiekool (ongeveer 2 pond), in vieren gesneden in de lengte door de kern
¼ kopje in dunne plakjes gesneden verse munt
Bereidingswijze
Steek de bbq, houtskool- of houtoven aan en laat de kolen gloeien tot gloeiende sintels.
Maak ondertussen de dressing: klop in een grote kom de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost.
Klop de olie erdoor, gevolgd door de mosterd en het karwijzaad. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de in vieren gesneden kool direct op de kolen en rooster ze tot alle kanten verkoold zijn, draai ze
om met een tang, ongeveer 2 minuten per kant. Leg ze op een schaal en laat ze afkoelen.
Gooi de taaie kern van de kool weg en snijd de kool vervolgens overdwars in dunne plakjes. Voeg de
gesneden kool toe aan de dressing en schep alles goed om. Breng op smaak met zout, suiker en azijn.
Zet in de koelkast en serveer binnen een paar uur na het mengen. Roer vlak voor het serveren de
munt erdoor.