Door Ietje de Groot
Ingrediënten
5 of 6 bieten
2 komkommers
yoghurt
anijszaad
Bereidingswijze
Schil de bieten, snijd ze in stukjes en kook ze tot ze gaar zijn.
Snijd de komkommers in stukjes en kook ze kort met de bieten mee (3 – 5 minuten).
Rooster een eetlepel of twee anijszaadjes in een pan zonder olie. Voeg water toe, zout en peper naar smaak of een bouillonblokje.
Als de bieten en komkommer gaar zijn, maak je de soep glad (met een staafmixer of met de hand). Roer er vervolgens yoghurt doorheen en voeg anijszaadjes toe. Die kun je eventueel nog met een vijzel bewerken zodat geur en smaak vrij komt. Proeven!!
En daarna de koelkast in om af te koelen. De soep wordt daar wat dikker, afhankelijk van de soort yoghurt.
Een heerlijk voorgerecht op een zomeravond. Het oog wil ook wat: garnering met een contrasterende kleur.
Eet smakelijk!