Rodekoolsalade met pindadressing

Bereidingswijze van Fennande van der Meulen
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

100 gram glas- of cellofaannoedels (of dunne rijstnoedels)
1/4 kopje kippenbouillon van blokje
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus (met verlaagd natriumgehalte)
2 eetlepels honing
1 theelepel limoensap
1/2 theelepel geroosterde sesamolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 kopjes geraspte kool
1 kopje grof geraspte wortelen (2 middelgrote)
1/2 kopje geknipte verse korianderblaadjes
1/4 kopje gehakte, in honing geroosterde pinda’s
partjes limoen

Bereidingswijze

  1. Week de noedels 10 min in een grote kom in voldoende heet water. Goed laten uitlekken.
  2. Knip met een keukenschaar de noedels in kleinere strengen.
  3. Meng ondertussen in een grote kom bouillon, pindakaas, sojasaus, honing, limoensap, sesamolie en knoflook.
  4. Voeg kool en wortel toe.
  5. Verdeel de noedels over vier borden en het koolmengsel erboven op.
  6. Bestrooi met koriander en pinda’s.
  7. Serveer met partjes limoen.

Eet smakelijk!