Rode kool steaks

Bereidingswijze van Fennande van der Meulen
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 grote rode kool
olijfolie
40 g geblancheerde hazelnoten (of meer ;-))
1 grote rode peper, zaadjes en fijne blokjes
een bosje munt, bladeren versnipperd
1 citroen, geschild en geperst
1 el ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200C. Verwijder alle gekneusde of beschadigde bladeren, en snijd de rode kool in 4 x 2cm dikke plakken, laat de stronk zitten zodat de bladeren aan elkaar blijven.
  2. Bestrijk beide kanten met olie, kruid ze en leg ze op een met bakpapier beklede plaat. Rooster gedurende 30-40 minuten tot ze goudkleurig zijn en een mes gemakkelijk in de stronk prikt. Draai de steaks halverwege om, en als ze te bruin worden voordat ze gaar zijn, dek ze dan af met folie en laat ze verder garen.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geroosterd zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe ze in een kom met de Spaanse peper, munt, citroenrasp en -sap, ahornsiroop en 3 eetlepels olie. Breng op smaak en besprenkel de steaks.

Eet smakelijk!