Rabarber en aardbeien met sinaasappels en suikeramandelen

Bereidingswijze uit Recepten van Alain Passard door Arjen Goetheer

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 sinaasappel
4 rode rababerstengels
100 gr suiker
50 gr gezouten boter
250 gr aarbeien
125 gr bruine suikeramandelen (of suikerpinda’s) van The Nuthouse
Sap van ½ citroen
Vanille ijs

Bereidingswijze:

1. Snijd de sinaasappel in vieren.
2. Snijd de rabarberstengels in stukken van 10 -12 cm lengte.
3. Verhit de suiker met de gezouten boeter in een grote braadpan op heel laag vuur tot ze bruist.
Voeg de sinaasappel- en rababerstukken toe en laat ze 20 tot 25 minuten gaat stoven zonder ze
te mengen.
4. Keer de rabarber en sinaasappel halverwege voorzichtig om. De boter en suiker moeten redelijk
helder van kleur blijven.
5. Voeg vervolgens de aardbeien en de hele suikeramandelen toe en laat nog 7 tot 8 minuten
sudderen, zonder de mengen, zodat de vorm van elk ingrediënt herkenbaar blijft. De rabarber
moet lekker zacht zijn en de aardbeien halfgaar.
6. Schep het gerecht op vier lauwwarme borden.
7. Meng het resterende stoofvocht in de pan met wat citroensap en schenk dit over de bordjes.
8. Dien op met een bolletje vanille ijs.
Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd