Raapstelentaart met ricotta en radijs

Bereidingswijze van Ekoplaza door Arjen Goetheer
Voorgerecht voor vier personen

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg
200 gr ricotta
2 eieren
Bieslook, gehakt
10 radijsjes, in partjes
350 gr raapstelen, grofgesneden
Zout en peper100 gr geraspte oude kaas van Erik’s Delicattessen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap en leg deze over een ingevette bakvorm van circa 24 cm.
Druk de bodem en de zijkanten goed aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik de bodem in
met een vorm. Bak de bodem ca 15 minuten blind voor.

3. Meng intussen de ricotta met de eieren en de bieslook en schap de stukjes radijs en de gesneden
raapstelen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

4. Giet de vulling op de voorgebakken bodem en strooi oude kaas erover. Bak de taart 30-40
minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.

5. Serveer de taart lauwwarm of koud op een grote serveerschaal met een verse salade erbij.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd