Bereidingswijze Wathebikgegetenheb door Arjen Goetheer
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
225 quinoa
1 bloemkool, in kleine roosjes
2 el olijfolie extra vierge
50 gr geroosterde amandelen
half bosje platte peterselie, gehakt
bosje koriander, gehakt
1 granaatappel
Dressing:
1 el granaatappeldressing (Turkse winkel, zoiets als zoete balsamico)
2 el appelazijn
3 el neutrale olie
peper en zout
Bereidingswijze:
Bloemkool:
1. Verwarm de oven op 180 graden
2. Leg de bloemkoolroosjes in een kom en meng er de olijfolie, zout en peper door. Leg de roosjes
in een ovenschaal en rooster de roosjes in zo'n 15 minuten.
Quinoa:
1. Was de quinoa (afspoelen in een zeef onder koud stromend water) en laat de quinoa uitlekken.
2. Zet een koekenpan op hoog vuur en strooi de quinoa erin. Rooster de zaadjes al omschuddend
tot ze beginnen te kleuren en hun notige aroma verspreiden.
3. Doe de quinoa in een kookpan. Voeg 2x de hoeveelheid water toe plus een snuf zout en breng
aan de kook.
4. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de quinoa in 15 – 20 minuten beetgaar. Let
op: de quinoakorrels moeten niet kapot koken. Als ze gaar zijn vertonen ze een minuscuul wit
draadje, in de vorm van een C.
5. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Afwerking:
1. Meng er de bloemkool, amandelen, gehakte kruiden en de granaatappelpitjes door.
2. Meng de dressing in een schaaltje of kannetje.
3. Schep de bloemkool op een bord en geef de dressing er apart bij.
De quinoasalade kan als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden, maar is ook lekker met een
biefstuk erbij van de Lindenhoff met een pijnboompitten-kruidenkorstje.
Eet smakelijk!