Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Erik Schoenmakers (De Boleet)
Soep voor 4 personen
Ingrediënten
2 stukken prei
200 gr paddenstoelen mix van Erik
50 gr gedroogde eekhoorntjesbrood
½ kop kokend water
1 el neutraal olie om in te bakken
1 el paddenstoelen bouillon (bijvoorbeeld van Vitam)
½ kop melk (koe of havermelk)
2 el 85% tarwemeel
Bereidingswijze
- Snij de preien in repen en goed wassen om alle aarde af te spoelen.
- Giet kokend water over het gedroogde eekhoorntjesbrood. Dek het schaaltje af en laat het eekhoorntjesbrood rustig trekken.
- Warm de olie op in een soeppan.
- Bak de prei op een laag vuur, en laat dan een paar minuten stoven.
- Voeg de paddenstoelenmix toe en roer het goed om. Laat het samen kort even sudderen.
- Laat het geweekte eekhoorntjesbrood in een zeef uitlekken en bewaar het vocht.
- Voeg het eekhoorntjesbrood toe aan de pan en roer het voorzichtig door het preimengsel.
- Voeg de paddenstoelenbouillon toe.
- Strooi het tarwemeel erover en roer alles goed om.
- Voeg langzaam het vocht van het eekhoorntjesbrood toe en roer het mengsel tot het glad is.
- Voeg de melk toe en blijf goed roeren.
- Voeg nu met water (1-2 koppen) toe, tot het gewenste dikte.
- Laten het nu 10-15 minuten sudderen op een laag vuur.
- Als je de soep dikker wilt hebben kun je 1 theelepel maiszetmeel of arrowroot poeder met een paar theelepels water goed mengen en dit toevoegen aan de soep, laat het dan nog even doorsudderen.
Eet smakelijk!