Pompoen uit de oven

Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Eveline Poser

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten:

1 pompoen
een paar eetlepels olijfolie
2 tl zatar

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven tot 180 graden.

2. Boen de pompoen schoon (schil en al) en snijd het kontje en het kruin eraf.

3. Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit (die zijn heerlijk om apart te roosteren,
desgewenst).

4. Snijd de beide helften van de pompoen door het midden in de lengte (van kruin tot kontje) en
snijd vervolgens elk helft in 6 schijven.

5. Strijk met een keukenkwast de olijfolie over de binnenkant van de schijven (de schijven rusten op
een bakplaat op het schil.

6. Besprenkel alle schijven met zatar en desgewenst zout, peper of andere kruiden.

7. Doe de pompoen 25-30 minuten in de oven, tot het zacht is.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail