Kweek van de Week - Pompoen-website

Pompoen-abrikoossoep met amandel

Voorgerecht voor 4-6 personen

Ingrediënten

6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 ten knoflook, geperst
6 cm gember, fijngesneden
1grote kastanjepompoen (ca.600 gr),geschild en in kleine blokjes
3 wortels (ca. 400 gr), geschild en in kleine blokjes
300 gr gedroogde abrikozen
2 lt kippenbouillon
2 mespunten cayennepeper
Versgemalen peper en zout

Toppings

150 gr blanke amandelen
4-6 el pompoenpitten
4-6 el crème fraîche of olijfolie

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui, knoflook en gember in olijfolie in een ruime pan.
  2. Voeg de pompoen en wortel toe en fruit deze 5 minuten mee, zonder te kleuren. Houd eventueel wat stukjes pompoen apart voor de garnering)
  3. Doe dan de abrikozen erbij en schenk de bouillon in de pan en laat alles in ongeveer 30 minuten gaar koken. Als er niet genoeg vocht in de pan zit, doe er dan een scheut water bij.
  4. Draai de soep glad met een blender (of gebruik een staafmixer).
  5. Haal de soep door een fijne zeef. Duw met een bolle kant van de lepel het laatste restje soep door de zeef.
  6. Breng de soep op smaak met de cayennepeper, peper en zout.
  7. Bak in een droge koekenpan de amandelen mooi bruin.
  8. Serveer de soep met de amandelen, eventueel de achtergehouden blokjes pompoen, pompoenpitten en de crème fraîche of olijfolie.

Eet smakelijk!