Kweek van de Week Venkel

Pittige venkel uit de oven

Bereidingswijze van Jennifer Smit – van Dam Merret en Arjen Goetheer

Voor 6 personen

Ingrediënten

3 venkelknollen
3 el olijfolie van Methoni of Olives & more
2 tenen knoflook, fijngesneden
Zout en peper
½ rood pepertje, fijngesneden
1 citroen in 6 schijven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de venkelknollen in 4 kwarten en blancheer ze 3 minuten in kokend water, dan worden ze niet te droog en taai tijdens het roosteren. Neem ze uit het water, dep ze droog. Meng de olie met de knoflook, zout, peper en het rode pepertje.
  2. Schep de stukken venkel hier doorheen. Leg ze uitgespreid op een bakblik of ovenschaal en rooster ze 30 minuten tot ze goudgeel en gaat zijn.
  3. Serveer ze met de citroenstukken.

Deze pittige venkel uit de oven is heerlijk bij een geroosterde (wit)visspies met een anjovissaus en rijst.

Eet smakelijk!