Pastinaaksoep

Bereidingswijze van Een krat vol recepten (Eefje Brugman) door Tamara Smit
Voorgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten
500 gr pastinaak
2 rode uien
1 el olijfolie
15 gr roomboter
2 tl gedroogde tijm
2 tenen knoflook
2 el honing
500 ml groentebouillon
1 scheutje balsamicoazijn
50 ml crème fraîche
4 takjes kervel

Bereidingswijze

1. Schil de pastinaak en snij in grove stukken.
2. Pel en snipper de uien.
3. Verhit de olie en boter in een grote braadpan. Voeg de ui, tijm, knoflook, pastinaak en honing toe
en bak alles op middelhoog vuur tot de groenten wat beginnen te bruinen. Schep regelmatig om.
4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook ca. 15 minuten of tot de pastinaken gaar zijn.
5. Haal de pan van het vuur. Pureer het geheel met een staafmixer of blender of in de
keukenmachine tot een glad geheel.
6. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje balsamicoazijn.
7. Schenk de soep in diepe borden en garneer met een theelepel crème fraîche en een takje kervel.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail