Parijse komkommer

Bereidingswijze uit De zilveren lepel door Arjen Goetheer

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

3 komkommers, geschild in dunne plakjes
1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
1 takje verse kervel, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
Sap van 1 citroen, gezeefd
1 tl dijonmosterd
120 ml olijfolie van Olives & More of Methoni
Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Leg de plakjes komkommer in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken. Spoel ze af, dep ze droog en doe ze in een kom.
  2. Voeg de peterselie, kervel en knoflook toe. Meng het citroensap met de mosterd en olijfolie, voeg zout en peper toe en giet deze saus over de komkommer. Roer goed door en serveer de salade in een mooie schaal.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd