Pappardelle met tuinbonen en raketkruid

Pappardelle met tuinbonen en raketkruid

Voor 4 personen
Door Marcel van Wolferen

Ingrediënten

500 gram ongedopte, verse tuinbonen
verse pappardelle voor 4 ( 2 tot 4 nestjes afhankelijk van het aantal gasten, het menu en de trek; of 4
gedroogde nestjes van de best mogelijke kwaliteit)
een kleine bos raketkruid / rucola en wat voor de decoratie
een flinke sjalot
zeker 100 gram goede, ongezouten boter
4 eetlepels geraspte pecorino
zwarte peper uit de molen, zeezout.

Bereidingswijze

Nu eens een gerecht met boter, typisch voor de rijke keuken van Bologna (bijnaam la Grassa!) waar
de boneneters (mangia-fagioli) wonen. Dop de tuinbonen en kook deze in ongezouten water tot ze
net gaar zijn. Smelt nu 100 / 150 gram boter in een grote pan met dikke bodem en laat de zeer
fijngesneden sjalot daarin op laag vuur garen. Doe de bonen erbij en laat deze opwarmen.

Breng nu het pastawater (1 liter op 100 gram pasta en ruim zout zodra het kookt) aan de kook en
kook de verse pasta daarin. Al dente bestaat niet bij verse pasta, je moet erbij blijven en blijven
monitoren totdat het precies goed is! Giet de pasta nu af en hou een flinke kop van het kookwater
apart. Voeg de pasta en de rucola toe aan de bonen-botermassa, doe de kaas erbij en breng op
smaak met peper en zout. Voeg nu wat pastakookwater toe naar behoefte en meng de hele massa
met een pastatang zodat het emulgeert tot een romig geheel; blijf daartoe pastakookwater
toevoegen totdat het goed is. Dit is een kwestie van vaak oefenen en blijven oefenen totdat het lukt.
Serveerwijze

verdeel over vier warme, diepe borden en garneer met een toef raketkruid.

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail