Palmkool met sinaasappel en harissa

Bereidingswijze volgens Nigella Lawson (Eat, cook repeat) van Arjen Goetheer

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

500 gr palmkool
1 geboende biologische sinaasappel
2 el extra vierge olijfolie van OF 25 gr roomboter OF 1 el extra vierge olijfolie én 15 gr roomboter
1 el rozenharissa
1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Verwijder de harde kernen uit de bladeren en snijd de palmkool in smalle reepjes. Boen de
sinaasappel en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.

2. Verhit de olijfolie en/of boter in een wok of hapjespan waar je een passend deksel voor hebt.
Fruit de harissa en de sinaasappelschil even in de pan. Voeg dan de palmkool toe en schep alles
om tot alle palmkool bedekt is met een vettig laagje.

3. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe, draai het vuur laag en zet het deksel schuin op de pan.
Laat de palmkool zo 10 minuten rustig smoren.

4. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Bestrooi de palmkool voor
het serveren met amandelschaafsel.

Deel op Facebook Verstuur per mail