Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 preien
2 el olijfolie
200 gr tarwebloem
3 vrije uitloopeieren
300 ml melk
200 gr feta, verkruimeld
250 gr kersttomaten aan de tros
1 blik artisjokken van 390 gr, uitgelekt in stukken
15 gr dille, grof gehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 230°C.
- Snij de prei en doe deze samen met de olijfolie in een metalen braadslede. Meng goed en zet in de oven om te roosteren. In de tussentijd ga je met het beslag aan de gang.
- Doe de bloem in een kom. Klop de eieren en de melk samen, giet over de bloem en klop het tot een glad geheel. Roer de fetakruimels erdoorheen.
- Haal zodra de oven op temperatuur is de geroosterde prei eruit, roer goed door en giet het beslag er gelijkmatig overheen. Let de tomaten met tros en de artisjokharten erbovenop en zet 25-30 minuten terug in de oven, tot het gerecht voldoende gerezen en bruin is.
- Dien heet op, bestrooi met dille en serveer met een frisse spinaziesalade (spinazie met een lichte citroendressing).
Eet smakelijk!