Kweek van de Week - paddenstoelen

Lasagne met eekhoorntjesbrood

Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 tenen knoflook, geperst
1 bosje verse peterselie, fijngehakt
2 el olijfolie
300 gr eekhoorntjesbrood van De Boleet
50 gr boter van de Lindenhoff
50 gr bloem
500 ml melk
peper en zout
snuf nootmuskaat
50 gr gezeefde tomaten
1 el groentebouillon
8-10 lasagnebladen van Marco’s Lista
versgeraspte Parmezaanse kaas van Erik’s Delicatessen
200 gr doperwten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit knoflook en peterselie in de olijfolie.
  3. Hak de paddenstoelen grof, bak ze ongeveer 5 minuten mee en zet het vuur uit.
  4. Maak een bechamelsaus door de boter te smelten, hier met een garde de bloem door te roeren en vervolgens beetje bij beetje melk toe te voegen. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat het nog even doorkoken.
  5. Voeg de bechamelsaus, gezeefde tomaten en groentebouillon toe aan het paddenstoelenmengsel en laat het op laag vuur nog even pruttelen, zodat het op temperatuur blijft.
  6. Maak de lasagne op, door lasagnebladen af te wisselen met bechamelsaus en Parmezaanse kaas.
  7. Zet de schaal 15 à 20 minuten in de oven.
  8. Verwarm de doperwten.
  9. Serveer een laagje lasagne met daarnaast de doperwten.

Eet smakelijk!