Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan mijn oma en vader
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kilo aardappelen
400 gram uien
3 eieren
9 tenen knoflook
2 eetlepels olie
peper & zout
paprika poeder
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven tot 180 graden.
2. Aardappelen schillen en in 8-10 stukken snijden. Doe in een kom met koud water.
3. Schil de uien en snij in stukken, doe in aardappel kom.
4. Gebruik een blender en breek een ei erin.
5. Terwijl het loopt doe 3 tenen knoflook erin.
6. Langzamerhand doe 1/3 van de aardappelen en uien erin totdat het een homogeen massa is.
7. Doe de mengsel in een ovenschotel.
8. Herhaal stappen 4-5-6 nog twee keer totdat alle aardappelen en uien zijn geblend.
9. Goed roeren en doe de olie erbij en roer alles door elkaar, met wat zout en peper.
10. Paprika poeder boven op sprenkelen.
11. Doe ongeveer 1 uur in de oven.
12. Het is zacht als het eerst uit de oven komt, maar later wordt het wat compacter. Lekker om een
tweede keer te eten, aparte stukken opgebakken in een beetje olie tot er een bruine korst komt.