Knolselderij uit de oven

 

 Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Yotam Ottolenghi

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 knolselderij
¼ kop olijfolie
1 theelepel komijnzaden
1 theelepel karwijzaden
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel dillezaad
½ theelepel zout

Bereidingswijze

1. Stamp alle kruiden fijn in een vijzel.
2. Was het knolselderij goed af, ook anderen bij de wortels.
3. Met een mes maak er een paar sneetjes in, rondom.
4. Doe het olijfolie over de hele knolselderij.
5. Vervolgens het kruidenmengsel goed verdelen over de knolselderij.
6. Bereiding in een oven 2-2 ½ uur op 180 graden, soms omdraaien en wat extra olijfolie toevoegen,
zo nodig. Het kan ook in de magnetron bereid worden, het liefst op de “combi” functie: oven op
180 graden en magnetron op 450 watt en dan 45 minuten. Een mes moet er makkelijk ingaan.
7. Snijd in plakken om te serveren, met wat extra olie/kruidenmengsel van onderin erbij.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail