Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Yotam Ottolenghi
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 knolselderij
¼ kop olijfolie
1 theelepel komijnzaden
1 theelepel karwijzaden
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel dillezaad
½ theelepel zout
Bereidingswijze
1. Stamp alle kruiden fijn in een vijzel.
2. Was het knolselderij goed af, ook anderen bij de wortels.
3. Met een mes maak er een paar sneetjes in, rondom.
4. Doe het olijfolie over de hele knolselderij.
5. Vervolgens het kruidenmengsel goed verdelen over de knolselderij.
6. Bereiding in een oven 2-2 ½ uur op 180 graden, soms omdraaien en wat extra olijfolie toevoegen,
zo nodig. Het kan ook in de magnetron bereid worden, het liefst op de “combi” functie: oven op
180 graden en magnetron op 450 watt en dan 45 minuten. Een mes moet er makkelijk ingaan.
7. Snijd in plakken om te serveren, met wat extra olie/kruidenmengsel van onderin erbij.