Knolselderij steak met gorgonzola (lekker met sla en frietjes)

Bereidingswijze van Arjen Goetheer

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten

1 grote knolselderij
200 gram romige gorgonzola
2 el olijfolie
Versgemalen zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de knolselderij. Snijd de knolselderie in mooie plakken van 1,5 centimeter. Wees voorzichtig
want de knol is erg hard. Verwijder nu de buitenrand van de plakken. Leg de plakken naast elkaar
op bakplaat met bakpapier.

3. Meng de versgemalen peper en het zout met de olie en smeer de plakken aan beide zijden in
met de olie.

4. Zet de bakplaat in de oven, ongeveer een half uur. (Wanneer je plakken iets dikker zijn zal het
wellicht iets langer duren.) Keer halverwege de plakken om en wanneer ze goed geroosterd zijn
en wanneer je er met een vork goed in kan prikken leg je op iedere plak knolselderij een royale
plak gorgonzola.

5. Laat de plakken nog 10 minuten in de oven staan, zodat de gorgonzola smelt.

6. Leg op ieder bord een of twee kleinere plakken knolselderij en serveer de deze heerlijke
vegetarische steaks samen met frietjes en een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail