Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room

Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room

Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingredi├źnten

2 preien, in halve maantjes van 5 mm
200 gr gewone of regenboogsnijbiet, grof gesneden
500 gr gnocchi
250 gr double cream (klop 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom samen)
2 grote tl dijonmosterd
Versgemalen peper en zout
125 gr geitenkaas, verkruimeld
50 gr panko broodkruim
1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220┬░C.
2. Doe de prei, snijbiet en gnocchi samen in een grote kom en giet hier een volle waterkoker warm
water overheen. Laat 2 minuten staan. Giet heel goed af en doe de gnocchi en groenten
vervolgens in een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen.
3. Roer de double cream en de dijonmosterd erdoorheen en breng op smaak met de versgemalen
peper en zout. Strooi de geitenkaas eroverheen en daarna het broodkruim. Besprenkel tot slot
met de olijfolie
4. Zet 15-20 minuten in de oven, tot de bovenste laag goudbruin en knapperig is. Dien heet op.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail