Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room
Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens
Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Ingrediënten
2 preien, in halve maantjes van 5 mm
200 gr gewone of regenboogsnijbiet, grof gesneden
500 gr gnocchi
250 gr double cream (klop 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom samen)
2 grote tl dijonmosterd
Versgemalen peper en zout
125 gr geitenkaas, verkruimeld
50 gr panko broodkruim
1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Doe de prei, snijbiet en gnocchi samen in een grote kom en giet hier een volle waterkoker warm water overheen. Laat 2 minuten staan. Giet heel goed af en doe de gnocchi en groenten vervolgens in een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen.
- Roer de double cream en de dijonmosterd erdoorheen en breng op smaak met de versgemalen peper en zout. Strooi de geitenkaas eroverheen en daarna het broodkruim. Besprenkel tot slot met de olijfolie.
- Zet 15-20 minuten in de oven, tot de bovenste laag goudbruin en knapperig is. Dien heet op.
Eet smakelijk!