Kweek van de Week - schaaldieren

Henry’s mossels uit de wok

Bereidingswijze van Henry van Vis van Henry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 kg mossels van Vis van Henry
Rode peper
Verse gember, 2 cm
3 preien
Zonnebloemolie
2 el Thaise vissaus
2 el sojasaus
Limoen

Bereidingswijze

  1. Maak de mossels schoon door ze af te spoelen met koud water en de baard te verwijderen en kapotte schelpen weg te gooien.
  2. Snijd het rode pepertje fijn en schil de gember en hak deze fijn.
  3. Snijd het groene deel van de preien in dunne ringetjes.
  4. Fruit de peper, gember en preiringen in zonnebloemolie in een wok. Voeg vervolgens twee eetlepels Thaise vissaus en twee eetlepels sojasaus toe.
  5. Voeg na drie minuten de mossels toe en wok deze op hoog vuur door ze regelmatig om te scheppen.
  6. Doe het deksel op de wok en wok de mossels ongeveer 4 tot 5 minuten en schud af te roe de mossels om met het deksel op de pan.
  7. Alle mossels zullen nu open zijn, de dichte kun je eruit vissen en weggooien.
  8. Blus tot slot de mossels af met het sap van de limoen.
  9. Serveer de mossels in diepe borden met een extra schaal erbij voor de lege schelpen. Lekker met vers brood erbij.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd