Bereidingswijze van Henry van Vis van Henry
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
4 kg mossels van Vis van Henry
Rode peper
Verse gember, 2 cm
3 preien
Zonnebloemolie
2 el Thaise vissaus
2 el sojasaus
Limoen
Bereidingswijze
- Maak de mossels schoon door ze af te spoelen met koud water en de baard te verwijderen en kapotte schelpen weg te gooien.
- Snijd het rode pepertje fijn en schil de gember en hak deze fijn.
- Snijd het groene deel van de preien in dunne ringetjes.
- Fruit de peper, gember en preiringen in zonnebloemolie in een wok. Voeg vervolgens twee eetlepels Thaise vissaus en twee eetlepels sojasaus toe.
- Voeg na drie minuten de mossels toe en wok deze op hoog vuur door ze regelmatig om te scheppen.
- Doe het deksel op de wok en wok de mossels ongeveer 4 tot 5 minuten en schud af te roe de mossels om met het deksel op de pan.
- Alle mossels zullen nu open zijn, de dichte kun je eruit vissen en weggooien.
- Blus tot slot de mossels af met het sap van de limoen.
- Serveer de mossels in diepe borden met een extra schaal erbij voor de lege schelpen. Lekker met vers brood erbij.
Eet smakelijk!