Groenterisotto met parmezaanse kaas

Bereidingswijze Arjen Goetheer met dank aan Verseoogst
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

250 gr groene kool
250 gr witte kool
1 winterpeen
1 ui
1 teentje knoflook
2 tabletten groentebouillon
2 et olijfolie
250 gram risottorijst
2 et pijnboompitten
100 gr Parmezaanse/geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Maak de kolen schoon en snijd ze in dunne repen. Maak de winterpeen schoon en snijd deze in
dunne plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak 1 liter groentebouillon.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan met een dikke bodem. Voeg de kool, winterpeen, ui en
knoflook toe en fruit 3 minuten glazig.

3. Voeg de risottorijst toe en schep deze goed door het groentemengsel. Voeg al roerend steeds
een scheut bouillon toe en blijf dit herhalen tot de risottorijst beetgaar is (duurt ongeveer 20
minuten). Rooster ondertussen de pijnboompitten.

4. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto.

5. Schep de risotto in diepe borden en bestrooi deze met de pijnboompitten en serveer met de rest
van de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd