Gesmoorde witlof met druiven


Bereidingswijze uit Wat maak je me nu weer van Jennifer Smit-Van Dam Merret Arjen Goetheer
Bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten

12 stronken witlof
50 gr boter
2 el suiker
250 gr witte en blauwe druiven
1 sinaasappel, sap en rasp
100 ml kippenbouillon
Zout
Versgemalen peper

Bereidingswijze

 Maak de stronken witlof schoon. Snij dikke exemplaren doormidden.
 Smelt in een bakpan de boter, strooi hier 2 el suiker in en leg de stronkjes lof erin, samen met de
druiven, het sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Sluit de pan met een deksel af.
 Laat dit ongeveer 30 minuten op een heel zacht vuurtje sudderen tot het lof helemaal zacht is. Af
en toe keren. Controleer wel of genoeg vocht in de pan vrij komt, anders een beetje bouillon
toevoegen.
Je kunt gericht ook in de oven op 175 graden klaar maken en de schaal met aluminiumfolie afdekken.
Lekker bij rosbief met romige portsaus!

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail