Geroosterde pastinaak en aardappel met citroen

Bereidingswijze van Een krat vol recepten (Eefje Brugman) door Tamara Smit
Bijgerecht voor 3-4 personen

Ingrediƫnten

600 gr pastinaak
800 gr stevige aardappels, bijvoorbeeld Belle de Fontenay
1 citroen
1 el tijm
2 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de pastinaak en aardappels en snij in grove stukken.
3. Kook of stoom de aardappels en pastinaak met deksel op de pan in ca. 10 minuten bijna gaar.
Laat goed uitlekken.
4. Doe de pastinaak en aardappels in een grote ovenschaal en knijp de citroen erover uit. Doe de
uitgeknepen citroenhelften ook in de schaal en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg
vervolgens de tijm toe en besprenkel met olijfolie. Meng goed en rooster ca. 30-35 minuten in de
oven.
5. Lekker met een frittata met raapstelen.

Eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail