Kweek van de Week - paddenstoelen

Gekaramelliseerde cantharellen met abrikoos en amandel

Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet

Bijgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten

+/- 300 gram cantharellen van De Boleet
4 a 5 abrikozen (gehalveerd en zonder pit)
Geschaafde amandelen
Boter van de Lindenhoff
Suiker of honing

Bereidingswijze

  1. Boter smelten in een grote pan en de cantharellen aanbakken tot het vocht verdampt is en ze bruin beginnen te worden.
  2. Suiker of honing toevoegen en nog een minuutje of 3 op laag vuur bakken.
  3. Cantharellen uit de pan halen en opzij zetten.
  4. Abrikozen in de zelfde pan een minuutje of 5 bakken en dan de cantharellen er weer bij.
  5. Amandel er over heen strooien en nog even doorbakken tot alles door en door warm is.
  6. Warm serveren.

Eet smakelijk!