Gefrituurde Calicuth eieren met soldaatjes

Bereidingswijze van Herman den Blijker door Arjen Goetheer

Voor bij het (paas)ontbijt of de lunch

Ingrediënten:

4 kakelverse Calicuth eieren
4 sneden wit brood, gesneden in langwerpige reepjes zonder korst (oftewel soldaatjes)
boter, geklaard
bloem
eiwit van 2 eieren
paneermeel
zout

Bereidingswijze:

1. Zet water op het vuur en breng het aan de kook.
2. Kook de eieren 5 minuten, vanaf het moment dat het water kookt.
3. Bak de soldaatjes in geklaarde boter goudbruin.
4. Laat de eieren na de kooktijd schrikken onder koud water.
5. Pel de eieren.
6. Haal ze door de bloem, daarna door het eiwit en tot slot door het paneermeel.
7. Frituur vervolgens de eieren in 2 minuten goudbruin.
8. Snijd de bovenkant van het ei en steek het soldaatje erin.
9. Strooi er wat zout op.
10. Zet het eitje met de soldaatjes op een bord.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd