Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
4 rode paprika’s
1 gele paprika
1 groene paprika
1 kilo tomaten
Olijfolie van Olives & More of Methoni
3 tenen knoflook
½ liter tomatensap
2 el witte wijnazijn
Tabasco
Zout
1/5 komkommer
1 ui
Bereidingswijze
- Snijd de rode paprika’s in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften op een stuk aluminiumfolie met de bolle kant naar boven en zet ze onder de grill in de oven. Haal ze uit de oven zodra er zwarte plekken ontstaan. Laat ze een half uur in een afgesloten schaal of zak staan en verwijder dan de velletjes.
- Leg intussen de tomaten in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal en zet ze ongeveer 15 minuten in een hete oven. Verwijder, na kort afkoelen, de velletjes en de steelaanzetten. Pureer de tomaten, de geroosterde rode paprika’s en de knoflook en voeg het tomatensap, de azijn en een scheut tabasco toe.
- Zet de gazpacho enkele uren in de koelkast.
- Breng de soep, voor het serveren, op smaak met zout.
- Schep de soep in soepborden of kommen en voeg vervolgens de fijngesneden blokjes komkommer, gele en groene paprika en de ui toe, of serveer deze apart erbij.
Eet smakelijk!