Frisse citrus koolsalade

Bereidingswijze volgens Love & Lemons van Ciarra Celiano

Bijgerecht voor 4-6 personen, of als zomerse salade voor 3-4

Ingrediënten

1 savooiekool, fijn gesneden1 venkelknol, in dunne reepjes
1 bos radijsjes (of een mix van watermeloen en radijsjes), in dunne plakjes
Een paar wortelen, paarse regenboogwortelen of Hollandse oranje, in dunne plakjes
1 avocado (voor een romige smaak), in kleine blokjes
Een paar clementines (voor een zoet, sappig contrast met de bittere, knapperige kool), gepeld en
zonder de witte velletjes, gesneden in dunne plakken
Handvol muntblaadjes (voor verrassende noten van verse smaak), gescheurd
2 eetl. gehakte amandelen of geroosterde sesamzaadjes (voor knapperigheid en een geroosterde,
nootachtige smaak)
Voor de dressing
3 eetl. extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theel. vers geraspte gember
¼ kopje vers citroensap
¼ kopje vers clementinesap
1 eetl. misopasta

Bereidingswijze

Maak in een kleine kom de dressing door de olijfolie, knoflook, gember, citroen- en clementinevocht
en de misopasta door elkaar te kloppen.

Meng in een grote kom de venkel, kool, wortels, radijsjes, de helft van de clementines en de helft van
de avocado. Meng met de helft van de dressing en laat 10 minuten staan. Breng op smaak en voeg
naar wens meer dressing toe. Zet de salade op een schaal en werk af met de overgebleven clementines en avocado, munt en sesamzaadjes of amandelen. Serveer met de resterende dressing.

Deze salade is lekker bij een diner of als brunch (met een omelet of avocadotoast).

Deel op Facebook Verstuur per mail