Kwee van de Week - Savooiekool

Frisse citrus koolsalade

Bereidingswijze volgens Love & Lemons van Ciarra Celiano

Bijgerecht voor 4-6 personen, of als zomerse salade voor 3-4

Ingrediënten

1 savooiekool, fijn gesneden

1 venkelknol, in dunne reepjes

1 bos radijsjes (of een mix van watermeloen en radijsjes), in dunne plakjes

Een paar wortelen, paarse regenboogwortelen of Hollandse oranje, in dunne plakjes

1 avocado (voor een romige smaak), in kleine blokjes

Een paar clementines (voor een zoet, sappig contrast met de bittere, knapperige kool), gepeld en zonder de witte velletjes, gesneden in dunne plakken

Handvol muntblaadjes (voor verrassende noten van verse smaak), gescheurd

2 el gehakte amandelen of geroosterde sesamzaadjes (voor knapperigheid en een geroosterde, nootachtige smaak)

Voor de dressing

3 el extra vergine olijfolie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 tl vers geraspte gember

¼ kopje vers citroensap

¼ kopje vers clementinesap

1 el misopasta

Bereidingswijze

Maak in een kleine kom de dressing door de olijfolie, knoflook, gember, citroen- en clementinevocht en de misopasta door elkaar te kloppen.

Meng in een grote kom de venkel, kool, wortels, radijsjes, de helft van de clementines en de helft van de avocado. Meng met de helft van de dressing en laat 10 minuten staan. Breng op smaak en voeg naar wens meer dressing toe. Zet de salade op een schaal en werk af met de overgebleven clementines en avocado, munt en sesamzaadjes of amandelen. Serveer met de resterende dressing.

Deze salade is lekker bij een diner of als brunch (met een omelet of avocadotoast).

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd