Door Olaf Heinen van Le Perron
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1/2 bio geitenkaas van Kobunder of Erik’s Delicatessen
courgette spekbrood
1 groene courgette
1 gele courgette
50 ml witte wijnazijn
50 ml olijfolie van Methoni of Olives & more
1 el suiker
1 sjalot
bieslook
4 kleine handjes rucola
Bereidingswijze
- Snij de uiteinden van de courgettes af. Snij met een kaasschaaf dunne plakken courgette over de lengte van de courgette.
- Maak een marinade van witte wijnazijn, suiker, gehakte sjalot en bieslook. Marineer de courgetterepen gedurende een uur in de koelkast, roer regelmatig door.
- Laat de repen na een uur uitlekken in een vergiet, vang de marinade op.
- Verdeel de rucola over vier borden en leg de courgette op de rucola.
- Snij het brood in grove blokjes en bak deze in een warme koekenpan tot croutons, verdeel deze over de borden.
- Roer de marinade in een dun straaltje door de olie tot een dressing.
Lekker als voorgerecht op een nazomer avond in combinatie met een glas witte wijn.
Eet smakelijk!