Calvins gegrilde perziken en snijbonen

Calvins gegrilde perziken en snijbonen
Bereidingswijze van Ottolenghi en Fennande van der Meulen
Voor 4 personen – als voorgerecht of als onderdeel van een reeks van gerechten
Ingrediënten
400 g snijbonen, uiteinden en evt. draden verwijderd en schuin doormidden gesneden
3 eetl. olijfolie, plus extra om in te vetten
2 rijpe (maar stevige) perziken, ontpit, in plakken van ½ cm dik (200 g)
5 g muntblaadjes, grof gescheurd
¾ eetl. citroensap
80 g jonge, romige geitenkaas zonder korst, in stukjes van grofweg 4 cm gebroken
20 g geroosterde, gezouten amandelen, grof gehakt
¾ eetl. vloeibare honing
Zeezoutvlokken en zwarte peper
Bereidingswijze
-
Schud de bonen om met 2 eetlepels olie en ½ theelepel zeezoutvlokken. Zet een goed met olie ingevette grillpan op hoog vuur en zorg voor goede ventilatie in de keuken. Gril de bonen zodra de pan goed heet is3-4 minuten aan elke kant, tot er duidelijke grilstrepen op de bonen zijn ontstaan en ze bijna gaar zijn. Schud de bonen in een schaal en zet ze afgedekt met een bord 5-10 minuten opzij, afhankelijk van hoe knapperig u de groente wilt eten; ze zullen nog iets doorgaren in de overgebleven hitte.
-
Besprenkel de plakken perzik met de overgebleven eetlepel olie en gril ze 1-2 minuten aan elke kant tot er goed zichtbare grilstrepen op zijn ontstaan.
-
Schepen de bonen en de plakken perzik om met de munt en schik de salade op een schaal (op op afzonderlijke borden). Breng op smaak met het citroensap, een flinke snuif zeezoutvlokken en een flinke draai versgemalen peper. Verdeel stukjes geitenkaas en de amandelen over de salade en besprenkel hem tot slot met de honing.
Deze salade is lekker als voorgerecht bij een pittige lasagne met paddenstoelen als hoofdgerecht en een citroensorbet als dessert.
Deel op Facebook
Verstuur per mail