Bieten carpaccio tricolore met burrata

Bieten carpaccio tricolore met burrata

Door Nelleke Sloos

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 – 500 gram rode- en gele- en chioggia bieten
Goede kwaliteit olijfolie of zelfgemaakte vinaigrette
Verse burrata of wel buffel mozzarella
Wat versiersels als pijnboompitjes en/of munt

Bereidingswijze

Kook de 3 verschillend gekleurde bieten: ca 20 min. (afhankelijk van de grootte). Als je er
gemakkelijk een mesje in kunt steken, zijn ze goed.
(Ben je een echte rawfoodie dan houd je de bieten rauw, kan ook goed)
Laat afkoelen en pel of schil ze.

Schaaf er, eventueel met behulp van een mandoline, mooie dunne plakken van en leg die
vervolgens op een bord in een mooie vorm.
Leg er de burrata op, bedruppel met olijfolie of de vinaigrette.
Bestrooi met verse peper en versier met geroosterde pijnboompitjes, hier en daar wat
muntblaadjes.

Deel op Facebook Verstuur per mail