Door Nelleke Sloos
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 – 500 gram rode- en gele- en chioggia bieten
Goede kwaliteit olijfolie of zelfgemaakte vinaigrette
Verse burrata of wel buffel mozzarella
Wat versiersels als pijnboompitjes en/of munt
Bereidingswijze
- Kook de 3 verschillend gekleurde bieten: ca 20 min. (afhankelijk van de grootte). Als je er gemakkelijk een mesje in kunt steken, zijn ze goed. Ben je een echte rawfoodie dan houd je de bieten rauw, kan ook goed.
- Laat afkoelen en pel of schil ze.
- Schaaf er, eventueel met behulp van een mandoline, mooie dunne plakken van en leg die vervolgens op een bord in een mooie vorm.
- Leg er de burrata op, bedruppel met olijfolie of de vinaigrette.
- Bestrooi met verse peper en versier met geroosterde pijnboompitjes, hier en daar wat muntblaadjes.