Kweek van de Week - Bosbiet

Biet met crème cru

Door Sarriel Taus

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten

4 kleine rode bieten
4 kleine gele bieten
4 chioggia bieten
250 gram Crème cru van de Lindenhoff
stuk mierikswortel
vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Paar uur van te voren: verwarm de oven voor op 250 graden. Borstel de bieten schoon met een afwasborstel (niets eraf snijden, want dan lekt de biet leeg).
  2. Leg de  bieten in de oven. Na ongeveer een uur zijn de bieten gaar. Laat ze nagaren en in de oven en afkoelen.
  3. Haal de geblakerde schil van de bieten en ze deel in vier. Verdeel de bieten over borden en kwak er een dot van de crème cru over.
  4. Rasp de mierikswortel over de crème cru en de bietjes. Afmaken met gemalen peper.
Categorieën Niet gecategoriseerd