Barbecuespitskool met zalm- en haringkaviaar

Bereidingswijze uit Bij Bijdendijk Thuis van Arjen Goetheer

Bijgerecht voor 8 personen

Ingrediënten
1 spitskool
½ bosje bieslook, fijngesneden
250 gram crème fraiche
100 gram haringkaviaar
100 gram zalmkaviaar
Versgemalen peper en zout
Sap van 1 citroen

Bereidingswijze

1. Verhit de barbecue tot intense hitte (dit kun je bepalen door het aantal seconden te tellen dat je je hand bij het vuur kunt houden: intense hitte is 2 seconden).

2. Rooster de gehele spitskool op de hete barbecue in 30 minuten tot 1 uur gaar. De buitenkant zal volledig zwart blakeren.

3. Doe het bieslook in een kom en meng met de crème fraiche. Schep voorzichtig de haring- en zalmkaviaar erdoor en breng op smaak met zout, peper en het citroensap.

4. Snijd de spitkool in 8 gelijke stukken en verwijder de buitenste zwartgeblakerde bladeren.
Verdeel over acht borden en schep de aangemaakte crème fraiche ernaast.

Eet smakelijk!