Kweek van de Week - spitskool

Barbecuespitskool met zalm- en haringkaviaar

Bereidingswijze uit Bij Bijdendijk Thuis van Arjen Goetheer

Bijgerecht voor 8 personen

Ingrediënten

1 spitskool

½ bosje bieslook, fijngesneden

250 gr crème fraîche

100 gr haringkaviaar van Vis van Henry

100 gr zalmkaviaar van Vis van Henry

Versgemalen peper en zout

Sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue tot intense hitte (dit kun je bepalen door het aantal seconden te tellen dat je je hand bij het vuur kunt houden: intense hitte is 2 seconden).
  2. Rooster de gehele spitskool op de hete barbecue in 30 minuten tot 1 uur gaar. De buitenkant zal volledig zwart blakeren.
  3. Doe het bieslook in een kom en meng met de crème fraîche. Schep voorzichtig de haring- en zalmkaviaar erdoor en breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
  4. Snijd de spitskool in 8 gelijke stukken en verwijder de buitenste zwartgeblakerde bladeren. Verdeel over acht borden en schep de aangemaakte crème fraîche ernaast.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd