Ingrediënten 200-300 gram schorsenerenOlijfolieZout Bereidingswijze Eet smakelijk!
Recepten
Rode kool steaks
Bereidingswijze van Fennande van der MeulenHoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 grote rode koololijfolie40 g geblancheerde hazelnoten (of meer ;-))1 grote rode peper, zaadjes en fijne blokjeseen bosje munt, bladeren versnipperd1 citroen, geschild en geperst1 el ahornsiroop Bereidingswijze Eet smakelijk!
Rodekoolsalade met pindadressing
Bereidingswijze van Fennande van der MeulenHoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 100 gram glas- of cellofaannoedels (of dunne rijstnoedels)1/4 kopje kippenbouillon van blokje3 eetlepels pindakaas2 eetlepels sojasaus (met verlaagd natriumgehalte)2 eetlepels honing1 theelepel limoensap1/2 theelepel geroosterde sesamolie1 teentje knoflook, fijngehakt3 kopjes geraspte kool1 kopje grof geraspte wortelen (2 middelgrote)1/2 kopje geknipte verse korianderblaadjes1/4 kopje gehakte, in […]
Geblakerde prei met kokkels
Bereidingswijze volgens Yvette van Boven (Uit de oven van van Boven) van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten voor de prei en vinaigrette 12 (of meer!) grote preien, het meeste van ‘t groen eraf1 el Dijon mosterd1 el grove mosterd1 fijngesnipperde sjalotsnuf zout & versgemalen zwarte peper4 el witte wijnazijn7-8 el lichte plantaardige olie […]
Prei met paddenstoelensoep
Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Erik Schoenmakers (De Boleet) Soep voor 4 personen Ingrediënten 2 stukken prei200 gr paddenstoelen mix van Erik50 gr gedroogde eekhoorntjesbrood½ kop kokend water1 el neutraal olie om in te bakken1 el paddenstoelen bouillon (bijvoorbeeld van Vitam)½ kop melk (koe of havermelk)2 el 85% tarwemeel Bereidingswijze Eet smakelijk!
Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room
Knapperige gnocchi met prei, snijbiet en room Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens Hoofdgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten 2 preien, in halve maantjes van 5 mm200 gr gewone of regenboogsnijbiet, grof gesneden500 gr gnocchi250 gr double cream (klop 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom samen)2 grote tl dijonmosterdVersgemalen peper en zout125 gr […]
Ovenschotel van kersttomaat, prei en artisjok met feta
Bereidingswijze uit De snelle bakplaat door Chris Stevens Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 2 preien2 el olijfolie200 gr tarwebloem3 vrije uitloopeieren300 ml melk200 gr feta, verkruimeld250 gr kersttomaten aan de tros1 blik artisjokken van 390 gr, uitgelekt in stukken15 gr dille, grof gehakt Bereidingswijze Eet smakelijk!
Crème pieds de mouton met pastinaak
Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet Voorgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten 400 gr Pieds de mouton van De Boleet2 pastinaken1 teen knoflook1 duim gember1 ‘pinkje’ verse kurkumaSlagroom Bereidingswijze Eet smakelijk!
Gebakken shiitakes en enoki op stokbrood
Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet Borrelhapje Ingrediënten Shiitakes van De BoleetEnoki van de Boleet1 puntpaprikaOestersausJapanse sesamsausImago kabayakisausMangochilisausCitroenZout en peper Bereidingswijze Eet smakelijk!
Pompoen-abrikoossoep met amandel
Voorgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten 6 el olijfolie2 uien, gesnipperd2 ten knoflook, geperst6 cm gember, fijngesneden1grote kastanjepompoen (ca.600 gr),geschild en in kleine blokjes3 wortels (ca. 400 gr), geschild en in kleine blokjes300 gr gedroogde abrikozen2 lt kippenbouillon2 mespunten cayennepeperVersgemalen peper en zout Toppings 150 gr blanke amandelen4-6 el pompoenpitten4-6 el crème fraîche of olijfolie Bereidingswijze […]
Pompoen uit de oven
Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Eveline Poser Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 pompoeneen paar eetlepels olijfolie2 tl zatar Bereidingswijze Eet smakelijk!
Lasagne met eekhoorntjesbrood
Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 2 tenen knoflook, geperst1 bosje verse peterselie, fijngehakt2 el olijfolie300 gr eekhoorntjesbrood van De Boleet50 gr boter van de Lindenhoff50 gr bloem500 ml melkpeper en zoutsnuf nootmuskaat50 gr gezeefde tomaten1 el groentebouillon8-10 lasagnebladen van Marco’s Listaversgeraspte Parmezaanse kaas van Erik’s Delicatessen200 gr doperwten […]
Gekaramelliseerde cantharellen met abrikoos en amandel
Bereidingswijze van Erik Schoenmakers van De Boleet Bijgerecht voor 3-4 personen Ingrediënten +/- 300 gram cantharellen van De Boleet4 a 5 abrikozen (gehalveerd en zonder pit)Geschaafde amandelenBoter van de LindenhoffSuiker of honing Bereidingswijze Eet smakelijk!
Gegratineerde Spruitjes
Bereidingswijze van De Zilveren lepel door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 50 gr boter, plus iets extra’s voor de schaal 700 gr spruitjes, schoongemaakt 2 el olijfolie 100 gr pancetta, in blokjes 100 gr gruyère kaas, vers geraspt Zout en peper Ingrediënten bechamelsaus 50 gr bloem 50 gr boter 500 ml melk Vers […]
Spruitjes met mosterdsaus
Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Mollie Katzen Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 500 gr spruitjes¾ kop yoghurt (van melk of plantaardig)1 el dijon mosterd1 tl ahornsiroop1 tl gedroogde dille Bereidingswijze Eet smakelijk!
Kweepeercakejes
Bereidingswijze volgens Kweepeer.nl van Arjen Goetheer Ingrediënten (voor 12 cakejes) Kweepeerblokjes en -siroop 400 gr kweepeer (ongeschild)200 ml water100 gr suiker Cakebeslag 150 gr erg zachte boter in kleine blokjes200 gr bloem150 gr suiker2 eieren1 zakje vanille suiker½ tl bakpoeder½ tl baksoda100 gr volle yoghurt1/2 tl van zowel gember, kardemom en kaneelde gekookte kweepeer blokjes(maak […]
Kweepeer compote
Bereidingswijze volgens Kooktijdschrift van Arjen Goetheer Ingrediënten (voor vier porties) 1 kg kweeperen met schil3 tl gemberschaafsel (of 3 bolletjes fijngesneden)75 gr rozijnen200 gr suiker1 tl kardemon1 snufje chilipoedersap van een 1/2 limoen1 kaneelstokje2 kruidnagels Bereidingswijze De kweepeer compote is heerlijk bij vlees- of kaas gerechten, maar ook lekker op een toastje met kaas of […]
Courgette tagliatelle salade
Door Olaf Heinen van Le Perron Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1/2 bio geitenkaas van Kobunder of Erik’s Delicatessen courgette spekbrood 1 groene courgette 1 gele courgette 50 ml witte wijnazijn 50 ml olijfolie van Methoni of Olives & more 1 el suiker 1 sjalot bieslook 4 kleine handjes rucola Bereidingswijze Lekker als voorgerecht op een nazomer […]
Alain’s pasta met kokkels
Bereidingswijze van Alain Caron uit Binnenstebuiten Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr kokkels van Vis van Henry300 gr schelpjes pasta½ rode paprika3 sjalotjes100 gr lamsoren zonder takken100 gr zeekraal2 el olijfolie van Olives & more of Methoni20 gr boter1 glas droge witte wijnPeper Bereidingswijze Eet smakelijk!
Henry’s mossels uit de wok
Bereidingswijze van Henry van Vis van Henry Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 kg mossels van Vis van HenryRode peperVerse gember, 2 cm3 preienZonnebloemolie2 el Thaise vissaus2 el sojasausLimoen Bereidingswijze Eet smakelijk!
Palmkool met sinaasappel en harissa
Bereidingswijze volgens Nigella Lawson (Eat, cook repeat) van Arjen Goetheer Bijgerecht voor 2 personen Ingrediënten 500 gr palmkool 1 geboende biologische sinaasappel 2 el extra vierge olijfolie van Methoni of Olives & more OF 25 gr roomboter OF 1 el extra vierge olijfolie én 15 gr roomboter van Lindenhoff 1 el rozenharissa 1 el amandelschaafsel […]
Salade van palmharten en palmkool
Bereidingswijze volgens Palimi van Arjen Goetheer Lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten 3-4 kopjes palmkool, gescheurd of gesneden 1 hele avocado, in blokjes gesneden of in plakjes gesneden 2 el avocado-olie (of kokosolie) 120 ml tempeh (meestal een half pakje) en een beetje gesneden in kleine blokjes (de tempeh kan ook vervangen worden door tofu, kip […]
Met tahin overgoten geroosterde groene of savooiekool
Bereidingswijze volgens Andy Baraghani van Ciarra Celiano Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 middelgrote groene of savooiekool (ongeveer 2 pond) 3 el plus ¼ kopje extra vergine olijfolie; plus meer om te besprenkelen zout 1 teentje knoflook, fijn geraspt ⅓ kopje tahin 1 tl honing van Kitchen Freaks ½ tl gemalen komijn 1 citroen ½ […]
Frisse citrus koolsalade
Bereidingswijze volgens Love & Lemons van Ciarra Celiano Bijgerecht voor 4-6 personen, of als zomerse salade voor 3-4 Ingrediënten 1 savooiekool, fijn gesneden 1 venkelknol, in dunne reepjes 1 bos radijsjes (of een mix van watermeloen en radijsjes), in dunne plakjes Een paar wortelen, paarse regenboogwortelen of Hollandse oranje, in dunne plakjes 1 avocado (voor […]
Barbecuespitskool met zalm- en haringkaviaar
Bereidingswijze uit Bij Bijdendijk Thuis van Arjen Goetheer Bijgerecht voor 8 personen Ingrediënten 1 spitskool ½ bosje bieslook, fijngesneden 250 gr crème fraîche 100 gr haringkaviaar van Vis van Henry 100 gr zalmkaviaar van Vis van Henry Versgemalen peper en zout Sap van 1 citroen Bereidingswijze Eet smakelijk!
Hollandse risotto (met spitskool)
Bereidingswijze volgens Verse Oogst van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr bloemkool 200 gr spitskool 1 ui Olijfolie, om te bakken van Methoni of Olives & more 300 gr risottorijst van Marco’s Lista 1 el witte wijn 125 gr mascarpone 10 gr verse salie 25 gr roomboter 3 groentebouillonblokjes Bereidingswijze Eet smakelijk!
Maissalade met venkel en mango
Bereidingswijze van Max en Elsa van De Antoniushoeve Lunch- of bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten beetje verse munt beetje verse koriander 1 rode peper 1 zoete ui 4 maiskolven 2 limoenen (schoongeboend) 1 teen knoflook 1 mango 1 venkelknol 2 el olijfolie Bereidingswijze Eet smakelijk!
Geroosterde maïskolven
Bereidingswijze van Max en Elsa van De Antoniushoeve Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 maiskolven50 gr boter of margarinezout Bereidingswijze Eet smakelijk!
Gegrilde paprika met geitenkaas en ansjovis
Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 rode paprika’s 250 gr geitenkaas van Erik’s Delicatessen 2 tenen knoflook 1 blikje ansjovis Verse tijm 8 appelkappertjes of 1 el kappertjes Olijfolie van Olives & More of Methoni Bereidingswijze Eet smakelijk!
Gazpacho van geroosterde paprika
Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 4 rode paprika’s 1 gele paprika 1 groene paprika 1 kilo tomaten Olijfolie van Olives & More of Methoni 3 tenen knoflook ½ liter tomatensap 2 el witte wijnazijn Tabasco Zout 1/5 komkommer 1 ui Bereidingswijze Snijd de rode paprika’s in […]
Gekaramelliseerde bospeen met honing en tijm
Bereidingswijze van Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 800 gr bospeen of regenboogwortelen Boter, klontje van de Lindenhoff 100 ml groentebouillon of water Honing, flinke scheut van Kitchen Freaks Tijm, 6 takjes Knoflook, 2 teentjes, gekneusd Zout en peper Bereidingswijze Door de bospeen te karamelliseren (ook wel glaceren) geef je een heerlijke twist aan […]
Wortelrisotto
Bereidingswijze uit de Zilveren Lepel van Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten Groentebouillon, ongeveer 1,5 liter 4 jonge kleine bospeen, kleingesneden 175 ml witte wijn 50 gr boter van de Lindenhoff 1 kleine ui, fijngehakt 350 gr risottorijst van Marco’s Lista 50 gr Emmentaler kaas, geschaafd, van Erik’s Delicatessen 2 el koffieroom Zout en […]
Calvins gegrilde perziken en snijbonen
Bereidingswijze van Ottolenghi en Fennande van der Meulen Voor 4 personen – als voorgerecht of als onderdeel van een reeks van gerechten Ingrediënten 400 gr snijbonen, uiteinden en evt. draden verwijderd en schuin doormidden gesneden3 el olijfolie, plus extra om in te vetten2 rijpe (maar stevige) perziken, ontpit, in plakken van ½ cm dik (200 […]
Sperziebonen met tomaat
Bereidingswijze van De Zilverenlepel en Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 600 g sperziebonen, gedopt 2 eetl. olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook 5 tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden 6 groene olijven, ontpit en in vieren 6 verse blaadjes basilicum, gescheurd Zout en peper Bereidingswijze Kook de bonen 10 minuten in water met zout. […]
Roze Soep
Door Ietje de Groot Ingrediënten 5 of 6 bieten 2 komkommers yoghurt anijszaad Bereidingswijze Schil de bieten, snijd ze in stukjes en kook ze tot ze gaar zijn. Snijd de komkommers in stukjes en kook ze kort met de bieten mee (3 – 5 minuten). Rooster een eetlepel of twee anijszaadjes in een pan zonder […]
Biet met crème cru
Door Sarriel Taus Voorgerecht 4 personen Ingrediënten 4 kleine rode bieten4 kleine gele bieten4 chioggia bieten250 gram Crème cru van de Lindenhoffstuk mierikswortelvers gemalen peper Bereidingswijze
Pittige venkel uit de oven
Bereidingswijze van Jennifer Smit – van Dam Merret en Arjen Goetheer Voor 6 personen Ingrediënten 3 venkelknollen3 el olijfolie van Methoni of Olives & more2 tenen knoflook, fijngesnedenZout en peper½ rood pepertje, fijngesneden1 citroen in 6 schijven Bereidingswijze Deze pittige venkel uit de oven is heerlijk bij een geroosterde (wit)visspies met een anjovissaus en rijst. Eet smakelijk!
Venkelquiche met ansjovis
Recept van Sake Slootweg Borrelgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten Voor het deeg 200 gr bloem100 gr koude boter, in blokjes van de Lindenhoff1 ei, losgekloptgedroogde (witte) bonen of bakparels Voor de vulling 1 flinke venkelknol (400 g), in halve ringen35 gr roomboter van de Lindenhoff4 ansjovisfiletjes uit olie3 eieren250 ml slagroom2 uien, in halve ringen […]
Risotto met raapstelen
Bereidingswijze van Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor twee personen Ingrediënten 25 gr roomboter van Lindenhoff 40 gr sjalot, gepeld en fijngesneden 200 gr risottorijst van Marco’s Lista 6 dl (basis)bouillon 2 bosjes raapstelen 3-4 el versgeraspte parmigiano reggiano van Erik’s Delicattessen Bereidingswijze Verhit de boter in de pan en smoor […]
Tapenade van jonge tuinbonen
Bereidingswijze Marcel van Wolferen Borrel voor 4 personen Ingrediënten 500 gr verse, ongedopte tuinbonen 25 – 50 ml extra vierge olijfolie van Olives & More of Methoni 50 gr walnoten zonder vlies het sap van een halve citroen een flinke hand basilicumblaadjes wat mintblaadjes 3 eetlepels ricotta of volle yoghurt zeezout en zwarte peper uit […]
Pappardelle met tuinbonen en raketkruid
Bereidingswijze Marcel van Wolferen Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 500 gram ongedopte, verse tuinbonen verse pappardelle voor 4 ( 2 tot 4 nestjes afhankelijk van het aantal gasten, het menu en de trek; of 4 gedroogde nestjes van de best mogelijke kwaliteit) een kleine bos raketkruid / rucola en wat voor de decoratie een flinke […]
Komkommersalade
Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 komkommer 2 stengels bleekselderij of 1 appel Zout en peper 5 el olijfolie van Olives & More of Methoni 1 el wijn- of sherryazijn 3 el vers gesneden dille 1 bekertje zuren room 2 tl geraspte mierikswortel 50 gr […]
Parijse komkommer
Bereidingswijze uit De zilveren lepel door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 3 komkommers, geschild in dunne plakjes 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt 1 takje verse kervel, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt Sap van 1 citroen, gezeefd 1 tl dijonmosterd 120 ml olijfolie van Olives & More of Methoni Zout en peper Bereidingswijze Leg […]
Farfalle met zalm, spinazie en courgette
Farfalle met zalm, spinazie en courgette Bereidingswijze van Max en Elsa van De Anthoniushoeve Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 300 g farfalle (zak 500 g) 4 middelgrote eieren 1 courgette 2 el milde olijfolie van Olives & More of Methoni 125 g roomkaas (evt. met kruiden) 500 g verse bladspinazie 100 g gerookte zalmblokjes van Vis […]
Spinazie met yoghurt
Spinazie met yoghurt Bereidingswijze van Max en Elsa van De Anthoniushoeve Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 30 gr boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 600 gr spinazie 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn Bereidingswijze 1. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. […]
Varkenshaasje met rabarber en rozemarijn
Bereidingswijze uit Culinaireambiance door Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 800 gr varkenshaasje 600 gr rabarber 3 takjes rozemarijn 2 el citroensap 150 ml vleesbouillon 2 el honing 2 el plantaardige olie Peper en zout Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in schuine […]
Rabarber en aardbeien met sinaasappels en suikeramandelen
Bereidingswijze uit Recepten van Alain Passard door Arjen Goetheer Nagerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 sinaasappel 4 rode rababerstengels 100 gr suiker 50 gr gezouten boter 250 gr aarbeien 125 gr bruine suikeramandelen (of suikerpinda’s) van The Nuthouse Sap van ½ citroen Vanille ijs Bereidingswijze: 1. Snijd de sinaasappel in vieren. 2. Snijd de rabarberstengels […]
Gebakken Hollandse fles met broccoli en ingelegde jalapeñopeper
Gebakken Hollandse fles met broccoli en ingelegde jalapeñopeper Bereidingswijze uit Van het land op het bord (restaurant De Kas) aangepast door Arjen Goetheer Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 1 inktvis (Hollandse fles), schoongemaakt Paar blaadjes waterkers, Oost-Indische kers, korianderscheutjes of bloemen zonnebloemolie 2 stronken broccoli 1 witte uit, gepeld 1 teen knoflook, gepeld […]
Paksoi & zeewolf
Bereidingswijze van Vis van Henry Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten Hier een eenvoudig en smakelijk recept met zeewolf en paksoi: Ingrediënten: 4 zeewolf filets van Vis van Henry 1 el olijfolie van Olives & More of Methoni 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 tl geraspte verse gember 1/4 kopje sojasaus 2 el honing 1 el rijstazijn […]
Asperge, gerookte wilde zalm en ricotta
Bereidingswijze Marcel van Wolferen Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 8-12 asperges 4 plakken quenelle schapenricotta (Erik’s Delicatessen) 120-200 gr gerookte liefst wilde zalm (Henry’s vis) extra vergine olijfolie (Methoni of Olives & Co) zout en peper sel de Guérande citroenrasp waterkers of Amsterdams vet (sla) Bereidingswijze: 1. De asperges van Max worden pas op vrijdag […]
Gazpacho van witte asperges met Hollandse garnalen en bieslook
Bereidingswijze Marcel van Wolferen Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 200 gr asperges 1 grote aardappel, geschild 1 liter bouillon (vegetarisch, asperge, kip, kalf) 75ml room (Lindenhoff) Zout en peper Nootmuskaat Bieslook Hollandse garnalen Bereidingswijze: 1. De asperges van Max worden pas op vrijdag gestoken en zijn dus knettervers als u ze op zaterdag koopt. Het […]
Risotto met raapstelen
Bereidingswijze van Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer Voorgerecht voor twee personen Ingrediënten 25 gr roomboter van Lindenhoff 40 gr sjalot, gepeld en fijngesneden 200 gr risottorijst van Marco’s Lista 6 dl (basis)bouillon 2 bosjes raapstelen 3-4 el versgeraspte parmigiano reggiano van Erik’s Delicattessen Bereidingswijze 1. Verhit de boter in de pan en […]
Raapstelentaart met ricotta en radijs
Bereidingswijze van Ekoplaza door Arjen Goetheer Voorgerecht voor vier personen Ingrediënten 1 rol bladerdeeg 200 gr ricotta 2 eieren Bieslook, gehakt 10 radijsjes, in partjes 350 gr raapstelen, grofgesneden Zout en peper100 gr geraspte oude kaas van Erik’s Delicattessen Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Rol het bladerdeeg uit tot een […]
Quinoasalade met bloemkool en amandelen
Bereidingswijze Wathebikgegetenheb door Arjen Goetheer Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 225 quinoa 1 bloemkool, in kleine roosjes 2 el olijfolie extra vierge 50 gr geroosterde amandelen half bosje platte peterselie, gehakt bosje koriander, gehakt 1 granaatappel Dressing: 1 el granaatappeldressing (Turkse winkel, zoiets als zoete balsamico) 2 el appelazijn 3 el neutrale olie peper en […]
Bloemkool gefrituurd in beure noisette
Bereidingswijze van Joris Bijdendijk uit Bij Bijdendijk Thuis door Arjen Goetheer Bijgerecht voor 4 personen. Ingrediënten: 1 bloemkool (heel of in roosjes) 1 kilo boter van de Lindenhoff Bereidingswijze: 1. Snijd de boter in kleine blokjes en smelt deze in een hoge pan op laag vuur. 2. Roer de boter regelmatig met een garde, zodat […]
Zacht gekookt Calicuth ei
Bereidingswijze van De Hoenderspecialist Paul en Carla de Wit Voor bij het ontbijt of de lunch Ingrediënten 1 Calicuth ei per persoon Bereidingswijze 1. Zet het Calicuth ei op met koud water. 2. Als het water kookt één minuut door laten koken. 3. Het Calicuth ei uit de pan halen. 4. Niet laten schrikken met […]
Gefrituurde Calicuth eieren met soldaatjes
Bereidingswijze van Herman den Blijker door Arjen Goetheer Voor bij het (paas)ontbijt of de lunch Ingrediënten: 4 kakelverse Calicuth eieren 4 sneden wit brood, gesneden in langwerpige reepjes zonder korst (oftewel soldaatjes) boter, geklaard bloem eiwit van 2 eieren paneermeel zout Bereidingswijze: 1. Zet water op het vuur en breng het aan de kook. 2. […]
Groenterisotto met parmezaanse kaas
Bereidingswijze Arjen Goetheer met dank aan Verseoogst Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 250 gr groene kool 250 gr witte kool 1 winterpeen 1 ui 1 teentje knoflook 2 tabletten groentebouillon 2 et olijfolie 250 gram risottorijst 2 et pijnboompitten 100 gr Parmezaanse/geraspte kaas Bereidingswijze: 1. Maak de kolen schoon en snijd ze in dunne repen. […]
Gestoofde witte kool
Bereidingswijze Arjen Goetheer met dank aan Lekkertafelen Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1/2 witte kool 2 uien 1 et boter 1 et kerriepoeder 250 ml kippenbouillon Bereidingswijze: 1. Snijd de witte kool in dunne reepjes. 2. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. 3. Verwarm de boter in een pan en voeg […]
Rammenassoep
Bereidingswijze van Groentegroente door Arjen Goetheer Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten 250 gr rammenas 250 gr aardappelen 2 middelgrote sjalotjes 1 teen knoflook Klontje boter 750 ml groentebouillon 200 ml room Bosui of verse peterselie Versgemalen peper Bereidingswijze 1. Schil de rammenas en aardappels. Rasp een paar handjes van rammenas en snij de rest in […]