Special Wines

Special Wines staat voor unieke wijnen van kleinschalige wijnhuizen. Wijnen met een verhaal gemaakt door gepassioneerde wijnmakers. Special Wines is een samenwerking waar kleinschalige, gepassioneerde wijnimporteurs op toegankelijke wijze hun assortiment in wijnen presenteren. Wijnen die vol trots en met liefde voor het vak door ambachtelijke, kleine wijnproducenten gemaakt zijn en daarom terecht de titel ‘Special Wines’ dragen.

Een “Special Wine” is afkomstig van een boutique producent: kleine oplage, groot hart, hoge kwaliteit.⁠ Ze staan dagelijks in hun eigen wijngaard, maken zelf de wijn en zorgen dat de wijn in de fles komt. Je krijgt een stukje van henzelf en een stukje van hun droom.⁠

Frederik Boer verkoopt voornamelijk wijn van vrouwelijke producenten. “Wijn drinken gaat gepaard met een hoop teleurstellingen. Mijn vriendin en ik hadden al heel veel slechte wijn gedronken voor we beseften: we vallen op vrouwelijke wijnmaaksters. Het gaat om detail, verfijning en elegantie. Vrouwen zijn daar beter in.”

Boer is een frisse wind in de vaak wat stoffige wijnwereld. Barstensvol energie prijst hij zijn favoriete wijnen (vanaf €8,-) aan. Op dit moment is dat een prosecco van Rivalta, gemaakt door een Italiaans lesbisch stel. “Steengoed. Ze winnen de ene prijs na de andere. Elke slok smaakt naar meer.”

 

Iedere tweede zaterdag van de maand staat Special Wines op de Zuidermrkt.

 

 

Links:                 

 

 

 

.